ARTS + IES: Fem un fanzin Feminista

Dijous 15 març, 11.00h a 13:00

ARTS + IES MARÇ

Projecte de activitats per adolescents i joves des de els Instituts i centres educatius del Dte.Horta Guinardò. Aquest més de novembre presenta:

“Fem un fanzin Feminista!”

A càrrec de Marta Cartu – il·lustradora, artista i tècnica de servei educatiu del Museu del Disseny de Barcelona

L’objectiu de l’activitat és reflexionar sobre el feminisme de forma transversal a través de l’autoedició i les narratives visuals.

Com a artista, treballo el feminisme com una construcció de l’identitat i la subjectivitat, és a dir, des de narratives visuals experiencials, i per tant, entenent la realitat des de la pluralitat dels diferents feminismes. Així doncs, el meu objectiu durant l’activitat és el de treballar des d’un rol que acompanyi als assistents a reflexionar sobre aquest tema i a descobrir-hi diferents mirades.

 

L’activitat es desenvoluparà en dues parts. Durant la primera part, es buscarà un espai de reflexió per a realitzar un brainstorming visual sobre els diferents temes plantejats, i mica en mica ens endinsarem en el món del feminisme i les narratives visuals a través de llibres i fanzines per a explorar, tenint per objectiu construir entre tots i totes un diàleg per a re-pensar el feminisme des de la nostra realitat. La segona part del taller consistirà en realitzar, amb tot el grup-classe, un fanzine autoeditat en el que cada assistent realitzarà una pàgina, formant finalment part d’un conjunt, treballant amb conceptes i materials propis del gènere (narratives visuals i textuals, collage, dibuix, rotuladors, fotocòpies, etc.). D’aquesta manera, a més de construir una experiència, també construirem un objecte que podrem tant endur-nos com deixar a la Fanzinoteca de Bocanord.

 

Propers esdeveniments

  • No events.

Tota l'agenda