Brigades Internacionals

Dissabte 21 d’octubre (matí) – Entrada Lliure
bandera _International_Brigades

Celebrem, dins de Boca Nord, un homenatge a les BRIGADES INTERNACIONALS*.
Amb parlaments i actuacions…

brigades 1 brigades 2
brigadas puny

*Les Brigades Internacionals foren unitats militars formades per voluntaris d’esquerra vinguts d’arreu del món per lluitar contra el feixisme en la Guerra Civil espanyola, a favor de la República i en contra dels militars insurrectes del general Franco reforçats pels règims totalitaris d’Alemanya i Itàlia.

Les Brigades Internacionals van participar en les més cruentes batalles de la guerra com a unitats de xoc, fins que el 23 de setembre del 1938 es retiraren del conflicte a causa de la pressió de la comunitat internacional a través del Comitè de No-intervenció, després d’haver patit enormes baixes.

 

monument brigadas
David i Goliat (1988), monument en homenatge a les Brigades Internacionals, de Roy Shifrin.

 

La pel·lícula de Ken LoachTerra i Llibertat” és un magnífic retrat d’aquest moment històric.

Propers esdeveniments

  • No events.

Tota l'agenda