Samba Reggae: tallers i concerts de dansa i música afro-brasilera

Dissabte 22 de juliol
samba reggae panoramica

A finals dels 80 el samba-reggae va generar al Brasil una revolució musical de ressonància universal. Aquest nou estil musical va néixer de la fusió de diversos ritmes afro-brasilers com la samba afro, samba dur, el ijexá o el afoxé, amb ritmes caribenys com el reggae o el merengue.

El precursor del samba-reggae va ser Neguinho do Samba, que després de deixar el bloco Ilê Aiyé va fundar la banda Olodum, amb la qual assajava pels carrers del Pelourinho (centre històric de Salvador de Bahia) usant dos baquetes per tocar el “repique” i va crear nous ritmes que, en poc temps, van ser imitats per nombroses formacions de percussió.
SambaReggaeBarcelona 2017

Cada any es celebra a Barcelona el Dia del Samba Reggae. L’esdeveniment sorgeix de la idea d’Alex Rosa (percussionista d’ Ilê Aiyé), en col·laboració amb l’Espai Jove Boca Nord, de difondre i apropar la música i la dansa originàries i característiques de Bahia a tot el públic interessat pels ritmes afro-brasilers, tant de la ciutat de Barcelona com d’arreu del món.

La setena edició del festival es celebrarà el 22 i 23 de juliol de 2017. Comptarem amb les Masterclass 5 grans professors del món de la percussió i dansa afrobrasileres, i per primera vegada en la història dels festivals europeus oferirem aula de cant.
Patinho Axé · Masterlcass de Ritmes sambareggae · Timbal avançat · Repique.
Marivaldo Paim, Masterclass de Ritmes de Ilê Aiyé · Ritmes de Timbalada.
Alex Rosa, Masterclass de tècnica de caixa · Dansa amb caixa · Ritmes i dansa amb instrument.
Ranny Lee, Masterclass de dansa afro-brasilera · sambareggae · Dansa afro-brasilera secundari
Reizinho do Rei, Masterclass de cant Sambareagge · Cant afro.

I els concerts (21H)
Bahia Afro Groove
bahia afro groove
Tambores de Liberdade
tambores de liberdade
Ketubara
KETUBARA ESQUENA

Informació per les inscripcions
Esdeveniment de Facebook

Propers esdeveniments

  • No events.

Tota l'agenda