imagen-xa-fb-y-web-boca
Categoria: Agenda.

Expo – Curs d’Instal·lació Artística

Exposició : fins el 4 març  

+++++++++++++++++++

El 2 de febrer es va inaugurar una exposició-instal·lació col·lectiva resultant del curs d’instal·lació artística i nous formats expositius. En aquest espai vam participar 11 persones amb diferents àmbits, però totes amb un interès en comú – profunditzar i experimentar nous formats expositius.

Més a més presentem el nou espai d’Art Jove BocaNord, amb la intenció d’oferir un nou espai expositiu especialitzat en joves artistes i en respondre a les seves necessitats.

PARTICIPANTS: ALBA REDONDO/ ALFREDO UTANDE/ ANA MANAIA / ANDREA BARBIERO / ANDREA JUNKER / ARANTXA RICO / EVA DIEGUEZ / MAGALÍ RONCONI / MÓNICA IBAR / NÚRIA FARRÚS / SONIA ESPLUGAS

El dia de la inauguració hi haurà una sessió musical a càrrec  d’ Antidj Mandarina.

Sobre el Curs d’instal·lació artistica i nous formats expositius

+++++++++++++++++++

El ESPAI JOVE BOCA NORD llança aquesta iniciativa a partir de la programació regular del seu espai d’exposicions amb l’objectiu de formar joves artistes en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals en processos d’instal·lació, en la línia més del pensament artístic, que de la instal·lació com a eina de muntatge en si mateixa. Proposa a més crear un format de comisariat espontani i fresc, a partir dels artistes participants d’aquest taller.

PROGRAMA DEL CURS

1. DE QUÈ TRACTA?
Es tracta d’un curs centrat en la comprensió i la pràctica de la instal·lació com a recurs artístic, mentre que com tal requereix l’aprenentatge d’unes tècniques determinades que permeten contextualitzar i situar el treball artístic o aplicat sobre l’espai expositiu.

2. A QUI VA DIRIGIT
Va dirigit preferentment a joves o estudiants d’especialitats relacionades amb les arts visuals i aplicades i artistes que vulguin aprendre noves maneres de situar la seva obra en l’àmbit de la instal·lació. També està indicat per a qualsevol altra persona que sense tenir un perfil artístic vulgui entrar al món de la pràctica creativa des d’aquesta perspectiva.

3. OBJECTIUS
3.1.-Comprendre els conceptes bàsics relacionats amb la pràctica i la planificació de la instal·lació al món de l’art.

3.2.-Ser capaç de dirigir les inquietuds i potencialitats pròpies cap a noves metes i perspectives.

3.3.-Aprendre a realitzar un bon ús dels materials amb la finalitat de situar de manera òptima l’obra en un context expositiu, tenint en compte tant factors materials com a espacials, temporals o econòmics.

3.4.-Comprendre els aspectes propis de l’obra, per a partir de la reflexió sobre el concepte, la ubicació, la disposició o el material de la mateixa, poder reformular la manera de mostrar-la, fent-la més atractiva o més visible a l’espai.

3.5.-Plantejar noves possibilitats de desenvolupar l’obra en dimensions noves (dues o tres dimensions, projeccions, etc…).

4. COM HO FAREM
La metodologia emprada serà un compost de classe teòrica, en la qual ens centrarem en l’exposició i debat de conceptes bàsics, eines, tècniques i materials, i de classe pràctica, en la qual s’aplicarà l’après en el mòdul teòric, orientat principalment a la realització del treball de final de curs. El curs finalitzarà amb el muntatge d’una exposició a partir de tots els projectes desenvolupats per cada alumne durant les sessions  lectives.

Més informació en bases-curso-instalacion-ene2017-cast imagen-xa-fb-y-web-boca

 

 

Propers esdeveniments

  • No events.

Tota l'agenda