Trobada Aixada Antiracista

Divendres 29 de maig.
Espai Jove Boca Nord i Parc de les Rieres d’Horta.
,

TROBADA DE L’AIXADA ANTIRACISTA

“TEMPS DE LLUITA – Experiències Anti-Racistes Europees”

Una jornada per compartir la nostra lluita. Tres moviments anti-racistes europeus arriben a Barcelona per explicar la seva experiència a les persones i entitats joves de la ciutat.

Tancaran la jornada Juantxo Skalari & La Rude Band amb un concert al Parc de les Rieres d’Horta (Av. de l’Estatut de Catalunya)
Aixada antiracista

A L’ESPAI JOVE BOCA NORD – XERRADES I CONFERÈNCIES.

17h Presentació de diferents moviments Antiracistes Europeus.

English Disco Lovers (EDL)*

United Movement Against Racism and the Fascist Threat (KEERFA)*

Lithuanian Centre for Human Rights (LCHR)*

18h Tallers:

EDL: L’humor i el ciniste, un arma per combatre el racisme? Quins són els límits de l’humor?

KEEFRA: Com fer front a un partit neonazi present a les institucions? L’efecte de la crisi i el concepte d’Europa en el creixement de l’extrema dreta.

LCHR: Combatre el racisme a través de les xarxes socials. Les claus d’una campanya vírica.

21h Pica-Pica / Sopar

A l’AV. DE L’ESTATUT DE CATALUNYA (Metro Horta L5)

22h Concert de Juantxo SKALARI & La Rude Band

  *EDL: Moviment britànic que utilitza el mateix acrònim de English Defence League per fer mofa d’aquest moviment racista, transformant el seu discurs de l’odi des del sentit de l’humor i apostant per la igualtat i diversitat, en comptes de l’islamofòbia, el racisme i la violència.

*KEERFA: Moviment antiracista grec que combat especialment el discurs de l’odi perpetrat pel partit neonazi d’Alba Daurada alhora que ha articulat un seguit de mesures polítiques com el tancament dels Centres d’Internament Estrangeres.

*LCHR: Moviment que es focalitza en donar consells de com reaccionar davant atacs racistes, homòfobs o de tot tipus i com les xarxes socials són un bon aliat per a fer-ho.

 

aixada_antiracista_LOGO-def1L’Aixada Antiracista és un moviment que pretén sumar esforços en la lluita antiracista i per la igualtat de drets, mobilitzant a la ciutadania i especialment a les associacions juvenils de la ciutat de Barcelona. A través del treball en xarxa i accions de tot tipus, l’Aixada contribueix a posar en l’agenda social i política, així com en l’ideari associatiu, els valors de la inclusió, la no discriminació, la diversitat, els drets humans i l’antiracisme.

Propers esdeveniments

  • No events.

Tota l'agenda